Carnavalstoernooi 28 februari 2022

Carnaval bij Pétanque Vereniging Sprang-Capelle

Eindelijk was er dan na de corona weer eens een activiteit bij de Pétanque Vereniging uit Sprang-Capelle en dat gelijk nog wel in de vorm van een mini man/vrouw mix. Het terras en het clubhuis waren carnavalesk versierd en de carnavalsmuziek schalde over de banen.

Een dertigtal boulers hadden zich opgegeven en maakten er een zeer gezellig toernooi van.

Ze werden natuurlijk wel geholpen door het zeer goede weer, waardoor het in deze winterse tijd wel een lentedag leek. Wedstrijdleider Adri de Folter had weer een mooi wedstrijdschema uit zijn computer getoverd dus kon iedereen na het openingswoordje van voorzitter Ad aan de bak.

Iedereen moest 3 partijen spelen en telkens was het een team bestaande uit een man en een vrouw. Het werd een zeer spannend toernooi waarbij zeer geconcentreerd werd gespeeld. Uiteindelijk kon er maar 1 winnaar zijn. Het werd Jan Verbeek die er met de 1e prijs vandoor ging. Hij won 3 partijen en had 22 pluspunten. Nipt 2e werd Karen de Folter met ook 3 gewonnen partijen maar 19 pluspunten. Verder waren er nog prijzen gewonnen door Cees Grandia, hij won 2 partijen en had 8 pluspunten, Yvonne Verbeek met 2 winstpartijen en 5 pluspunten en Clasien Krol, zij won 1 keer maar had 10 minpunten.

Uiteraard was er ook nu weer een poedelprijs te verdienen door de minst succesvolle bouler van het toernooi. De winnares hiervan was Nellly van der Wiel. Zij verloor alle partijen maar hield er wel een snoepzak aan over.

Het eerstvolgende toernooi is op zaterdag 19 maart. Dit is een doublettentoernooi waarbij er één bouler geen lid mag zijn van een jeu de boulesvereniging.