Home

Op zaterdag 20 november 2021 organiseerde de Pétanque Vereniging Sprang-Capelle weer het jaarlijkse Snert-toernooi, een mini mix voor leden en introducees.

Dankzij het prachtige herfstweer werd het een zeer geslaagd toernooi met een 33 tal deelnemers. Mooi droog weer en een heleboel vallende blaadjes zorgden voor een aangename sfeer en uitermate goede boules omstandigheden.

Ondanks de scherpe coronaregels had de organisatie het goed voor elkaar en kon bijna iedereen een zitplaats bemachtigen op het verwarmde terras.

Bovendien was er, dankzij de kok Gerard Damen en zijn assistente Mieke, gezorgd voor een heerlijke provinciaalse erwtensoep met brood en spek. Voor iedereen meer dan voldoende.

Er werd ook nog gebould en het was erg spannend. Deze keer waren er twee leden gelijk geëindigd op de 1e plaats. Karen de Folter en Agnes Burgs wonen beiden 3 wedstrijden en met 24 pluspunten . Omdat er dan gekeken wordt naar de uitslag van de 1e wedstrijd had Karen 2 pluspunten meer. Karen won de eerste wedstrijd met 13-5 en Agnes met 13-7. Daardoor werd Karen 1e en Agnes 2e. Er waren liefst 6 deelnemers die ook alle 3 hun partijen hadden gewonnen. Omdat het niet alleen om het winnen gaat leverde de 11e plaats ook een prijs op. Peter Burgs was de gelukkige, 2 gewonnen partijen en 3 pluspunten. Op de 18 plaats had Frans IJsseldijk ook prijs. Hij won 1 keer en had 2 minpunten.

Zelfs nummer 26 verdiende een prijs. Bert Zijlstra met 1 gewonnen wedstrijd en 11 minpunten. Ook de laatste plaats werd gewaardeerd. Die werd behaald door Marianne van Gestel. Zij verloor al haar partijen en haalde 24 minpunten. Dit zal nog wel verbeteren want Marianne is slechts 2 weken geleden lid van onze vereniging geworden.

Een woord van dank voor de man die alles in goede banen wist te leiden als toernooileider Adri de Folter en natuurlijk ook alle andere vrijwilligers.

Het volgende toernooi is het tête à tête oliebollen toernooi op woensdag 29 december. Deelname is mogelijk voor leden en introducees. Het begint om 13.30 uur, als de coronamaatregelen dit tenminste toelaten.