Home

En dan was er eindelijk weer een activiteit op de club. Ik heb de archieven er op na geslagen en wat bleek: het laatste toernooi was op 24 februari 2020. Carnaval. Toen waren we nog in opperbeste feeststemming hoewel het virus al oprukte vanuit China en Italië.

Augustus 2021 is dus maar liefst 1,5 jaar later. Aangezien het nog steeds de gewoonte is dat de winnaar een stukje moet schrijven voor de Boules Praat heb ik dat dus maar snel gedaan.

Het was gelukkig mooi weer die dag. De vlaggen hingen weer eens uit en de opkomst was prima. Er waren 36 spelers, inclusief wedstrijdleiding Ad Meulkens. Aangezien dit een perfect aantal is voor doublet en triplet had Ad besloten dat we eerst tête à tête, dan een doublet en tot slot nog een triplet zouden gaan spelen. Na deze 3 partijen gespeeld te hebben konden we ons te goed doen aan de overheerlijke saté met kroepoek en stokbrood. Gerard en Mieke hadden het weer super lekker klaargemaakt. Daarvoor hartelijk dank. Terwijl wij ondertussen ook genoten van een drankje moest Ad de uitslagen handmatig gaan berekenen. Dat is een hele klus en kost tijd. Hij zal blij zijn als Adri er weer is met de computer.

Voordat we begonnen met spelen had Ad de nummers bekend gemaakt van degene die in de prijzen zouden vallen:

1 – 2 – 14 – 23 – 31 – 36

Nummer 36, de poedelprijs , was al naar huis dus ging die prijs naar nummer 35: Bert van den Berg

De troostprijzen waren voor :

31: Annie Pennings

23: Ad Meulkens

14: Kees Groenendaal

En de winnaars van de dag waren :

2:   Helma van Gorp 3 gewonnen partijen + 23 punten

1:   Mies van Helvoirt 3 gewonnen partijen + 25 punten

Het was een zeer geslaagd toernooi. Hopelijk volgen er vanaf nu nog veel meer. Ad bedankt voor de wedstrijdleiding, Mieke en Gerard voor de saté en Els en Peter voor de barbezetting.

Mies van Helvoirt