Home

Saté toernooi Pétanque Vereniging Sprang-Capelle.


Op zaterdag 18 juni j.l. organiseerde de Pétanque Vereniging uit Sprang-Capelle weer het jaarlijkse saté toernooi. Onder werkelijk subtropische omstandigheden, waarbij de temperatuur opliep tot boven de 30 graden. Het gevolg was dat er een flink aantal afmeldingen was te noteren van spelers en speelsters die dat te warm vonden. Gelukkig had de kok Gerard met zijn assistente Mieke hier geen rekening mee gehouden, zodat er voor de dappere strijders een aantal extra porties saté waren te verdelen. Toernooileider Henk Pullens had de leiding en maakte er een mooi toernooi van. Uiteindelijk werd er een flink aantal wedstrijden gespeeld waarbij de banen zo waren uitgezet, dat iedereen in de schaduw kon spelen.


Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door Veronica van Zuijlen. Zij won 3 wedstrijden en behaalde 25 pluspunten. Op de 2e plaats eindigde Jan Verbeek. Ook hij won zijn 3 partijen maar behaalde 15 pluspunten. Een extra prijs was er voor de 13e plaats. Die was voor Juul van Zoggel. Zij won slechts 1 partij en behaalde 3 minpunten. Tenslotte was er ook de poedelprijs. Deze bleef in de familie want hij werd gewonnen door Frans van Zoggel.
Na afloop van het toernooi kon iedereen zich tegoed doen aan de welverdiende saté en kunnen we terugzien op een zeer geslaagd toernooi. Een speciaal woord van dank voor onze vrijwilligers, die dit alles weer mogelijk maakten.
Het eerstvolgende toernooi wordt gespeeld op zaterdag 16 juli en zal in het teken staan van de Franse dag. Het toernooi begint om 13.30 uur en er kan worden deelgenomen door leden met introducees.

Sate toernooi prijswinnaars klein                                                                                                               De prijswinnaars