Koningsdagtoernooi 2022

Koningstoernooi Pétanque Vereniging Sprang-Capelle.

Op woensdag 27 april organiseerde de Pétanque Vereniging Sprang-Capelle het jaarlijkse Koningstoernooi, voor het eerst weer sinds 2 jaar. Alles zat mee deze middag, stralend weer, een 40 tal deelnemers, uiteraard uitgedost in diverse oranje kledingstukken en outfit, leuke spannende wedstrijden en een goede sfeer.


Geopend werd uiteraard met oranjebitter en oranje soesjes en dat ging er wel in.
Natuurlijk werd er weer flink op los gebouled, want het Koningstoernooi bestaat uit 3 disciplines, t.w. Tête à Tête, waarbij ieder voor zich speelt, het doublet, waarbij men met 2 tegen 2 speelt en het triplet. Hierbij wordt gespeeld met 3 tegen 3. Kortom alle onderdelen van het boulen moesten worden beheerst.
Er werd flink gestreden en het was ook heel erg spannend, waarbij menige partij eindigde in 13 – 12. Uiteindelijk was er een winnaar en kon toernooileider Ad Meulkens de prijzen uitreiken. Dat was Yvonne Verbeek, zij won 3 partijen en had 33 pluspunten. Op de 2e plaats eindigde Clasien Krol met ook 3 winstpartijen maar met 18 pluspunten. Verder waren er prijzen voor nummer 19, dat was Helma van Gorp, 2 keer gewonnen en 2 pluspunten en nummer 27, Ria van Pelt met 1 gewonnen partij en 3 minpunten.
De poedelprijs ging deze keer naar Julia van Zoggel. Zij verloor 3 keer en behaalde 22 minpunten. Al met al weer een geslaagd toernooi. Het volgende toernooi gaan we niet alleen boulen maar ook rikken en jokeren.
Dit vindt plaats op zaterdag 14 mei aanvang 10.00 uur.

 

Winnaars Koningsdagtoernooi 2022 Klein

Winnaressen van het Koningsdagtoernooi 2022