Finales zomercompetitie 2023 Doubletten

Op zaterdagmiddag 14 oktober vonden bij Petanque vereniging Sprang-Capelle de kruisfinales en finale plaats van de zomercompetitie 2023 voor Doubletten.

Vanaf begin mei tot eind september hadden bijna 20 teams, verdeeld over 2 poules, wedstrijden gespeeld voor de zomercompetitie. De teams die op de eerste 2 plaatsen geëindigd waren hadden zich geplaatst voor de kruisfinales.
Voordat op zaterdagmiddag de kruisfinales konden beginnen moest er nog wel het een en ander aan de banen gebeuren.
De herfst had heel voorzichtig de eerste tekenen laten zien. De avond en nacht ervoor had het heel hard geregend en door de wind lag er veel blad op de baan. Er moesten dus eerst een bladblazer en een paar bladharken aan te pas komen om de banen in optimale staat te krijgen.
Daarna konden de lijnen voor de banen gelegd worden en de scoreborden werden klaargezet. De vlaggen werden opgehangen en de stoelen voor de toeschouwers neergezet. De kruisfinales konden beginnen.
Op de ene baan speelden Jan van der Schans met Veronica van Zuijlen tegen Riet van der Heijden met Ruud den Teuling. Deze partij werd gewonnen door Jan en Veronica. Voor Riet en Ruud was het ondanks het verlies een goede prestatie omdat zij beiden nog niet zo lang boulen. Jan en Veronica plaatsten zich voor de finale en Riet en Ruud gingen spelen om de 3e en 4e plaats.
Op de andere baan speelden Adri en Karen de Folter tegen Kees Hoevenaar en Wim Verberne. Kees en Wim speelden een prima partij maar de winst ging naar Adri en Karen. Hierdoor plaatsten Adri en Karen zich voor de finale en Kees en Wim gingen voor de 3e en 4e plaats spelen tegen Riet en Ruud.
Na de kruisfinales werd er een pauze ingelast zodat de deelnemers even wat konden drinken. Ook konden ze nog wat tips krijgen van de vele toeschouwers, want ook bij het boulen is het vaak zo dat de beste stuurlui aan wal zitten.
Na de pauze werd gestart met de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Aanvankelijk namen Riet en Ruud al vrij snel een flinke voorsprong. Maar Kees en Wim lieten zich niet zo snel uit het veld slaan en kwamen sterk terug. Uiteindelijk bleken Riet en Ruud toch de sterkste te zijn en wonnen zij de wedstrijd en daarmee de 3e plaats.
Daarna was het de beurt aan de finalisten. Ook in 2022 ging de finale van de doubletten competitie tussen Adri en Karen tegen Jan en Veronica. Beiden teams zijn aan elkaar gewaagd dus dat beloofde een mooie en spannende finale te worden. En niets was minder waar want het werd een finale die voor de toeschouwers een lust was om te zien. Het werd een hele spannende wedstrijd met hele prachtige boules momenten van beide kanten. De toeschouwers werden er stil van.
Na bijna 2 uur boulen trokken Jan en Veronica aan het langste eind en wonnen zij de wedstrijd met 13-12. Beide teams konden terugkijken op een prachtige finale.
Daarna werden de prijzen uitgereikt door Henk Pullens, tevens de scheidsrechter van deze middag, en werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog nagepraat over de gespeelde wedstrijden.
We kijken nu alweer uit naar de volgende finalemiddag. Deze zal zijn op zaterdag 28 oktober. Dan zullen vanaf half 2 de kruisfinales van de zomercompetitie Tête à Tête gespeeld worden. We hopen dan ook weer op goed weer, veel toeschouwers en spannende wedstrijden.