Home

Zaterdag 18 maart organiseerde de Pétanque Vereniging uit Sprang-Capelle weer het jaarlijkse doublet-toernooi. De deelnemende leden moesten deze keer spelen met iemand, die geen lid is van een Jeu de boulesclub. Dit geeft altijd zeer leuke wedstrijden, kleinkinderen, buren, familie en vrienden worden dan gevraagd. Er is dan ook meestal een verassende winnaar.

Wedstrijdleider Ad Meulkens opende het toernooi waarvoor zich deze keer 48 deelnemers hadden ingeschreven. Het zonnetje scheen volop en het terras werd dan ook goed bezocht. In sommige gevallen waren er zeer spannende wedstrijden, maar ook de uitslag 13 – 1 kwam nogal eens voor, kortom er was zo af en toe wel wat klasse verschil. Uiteindelijk mocht dat de pret niet drukken.
Zoals bij onze club de gewoonte is waren er ook weer wat prijzen te winnen. Deze werden uitgereikt door de voorzitter van de club, die ook een dankwoordje uitsprak voor de vrijwilligers, die zo’n toernooi toch telkens weer mogelijk maken. De 1e prijs werd gewonnen door Peter Burgs samen met introducee Jan van de Boom. Ze wonnen hun 3 partijen en behaalden 27 pluspunten. Op de 2e plaats eindigden Helma van Gorp met haar introducee. Zij wonnen ook 3 partijen maar behaalden 25 pluspunten. Verder waren er prijzen voor: Clemens van Gestel met introducee Johan de Rooy met 1 gewonnen partij en 1 pluspunt. Als 20e won ook Annie Pennings een prijs. Zij had Jackie meegenomen als introducee. Geen partijen gewonnen en 21 minpunten. Zoals gewoonlijk bij onze toernooien was er ook een poedelprijs, die gewonnen werd door Marian van Gestel met haar introducee Ria de Rooy. Helaas konden zij ook geen partij winnend afsluiten. Na afloop werd er nog wat nagebabbeld over het toernooi. Het was weer heel gezellig.
Voor meer informatie over onze club kijk op onze website: www.jdbsprangcapelle.nl  en/of facebook: Petanque Vereniging Sprang-Capelle

 

Doublettentoernooi 18 maart klein

                                                                                 De prijswinnaars